Както всяка година, така и тази, септември месец започна доста динамично за екипа на Наградата – след като по време на пролетната ни кампания лицензирахме 10 нови организации, първите дни на месеца посветихме на обучения за Лидери. 

Започнахме с обучение в София – заедно с чудесните екипи на 1. СУ “Пенчо Славейков” и Частно Основно Училище СофтУни Светлина, а имахме възможността да обучим още един млад човек, постигнал ниво Злато в Наградата – Тино Пенчев, който сега иска да подкрепя други младежи. Интервю с него можете да прочетете тук.

Следващата стъпка беше да се отправим на изток и да направим обучение в Бургас – с Лидери от ОУ “Александър Георгиев-Коджакафалията” и  Професионална Гимназия по Компютърно Програмиране и Иновации, гр. Бургас, СУ “Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Карнобат, Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, гр. Ямбол и СУ “Любен Каравелов”, гр. Несебър – голяма група, която ни зареди с енергията си и желанието на учителите да са наистина полезни на младежите. 

След като приключи обучителният курс, събираме анонимна обратна връзка от участниците и ще си позволим да цитираме един от тях – “Готова съм да се впусна в предизвикателството!”. И ние сме готови да започнем годината заедно с вас!

Накрая приключихме отново в София – с новите Лидери от 81. СУ “Виктор Юго” и Национална Финансово-Стопанска Гимназия, както и увеличихме с още един Лидер и екипът на ПГЕЕ “М.В. Ломоносов”, Г. Оряховица. Нямаме търпение да започнем работата си с тях и да се запознаем с техните ученици. 

И така, точно 49 нови Лидери се присъединиха към Наградата – пожелахме им успешно начало на учебната година, обещахме им да ги подкрепяме по време на всяка стъпка от процеса и ги изпратихме усмихнати и доволни. От тук нататък предстои да запознаят учениците в своите организации с Наградата, да им разкажат кой е точно херцогът на Единбург и как се сътворяват приключения, които остават за цял живот.

Обученията стават възможни благодарение на тазгодишното предоставено дарение на Международният женски клуб – София по проекта “Учители и големи лидери”, което предостави възможност на вдъхновяващи учители и служители на лицензираните организации да преминат през обучителен курс за Лидери в Наградата. 

Препоръчани статии