Международна награда на херцога на Единбург – България обединява любители на английската култура в благотворителен куиз в подкрепа развитието на безкрайния потенциал на младите хора у нас

Фондация “Международна награда на херцога на Единбург – България”, в партньорство с Британско-българската бизнес асоциация и Британското посолство в България организира благотворителен куиз в подкрепа на глобалната инициатива “Founder’s 100”. Инициативата е посветена на 100-годишнината от рождението на основателя на международната младежка програма– принц Филип, херцога на Единбург, и неговия огромен принос към развитието на милиони млади хора по света. Благотворителното събитие, което ще се състои на 15 юли 2021 г. ще отбележи края на кампанията “Потенциал на 100” в България. Събраните по време на събитието средства ще се използват за създаването на виртуален център на Наградата у нас, който да позволи да изградим виртуална платформа за прилагането на програмата и да направи възможно включването на младежи от всяка точка на страната. Домакин на вечерта ще бъде Британското посолство, които са дългогодишен партньор на младежката програма у нас.

Н. Пр. Роб Диксън, посланик на Обединено кралство у нас, ще бъде водещ на викторината, в която ще се включат представители на бизнеса и корпоративния сектор. Г-н Диксън подкрепя младежката програма от встъпването си в длъжност, като присъства за пръв път на церемония по награждаване на младежи през есента на 2020г.

“За мен това е блестяща програма. Тя предлага на младите хора от всички сфери на живота, от всички среди, реална възможност да растат и да се учат, да развиват устойчивост, инициативност, умения за работа в екип, чувство за социална отговорност, защото живеем в свят и среда, които са по-големи от нас, но ние играем своята роля в този контекст. Мисля, че това е наистина специалното в Наградата на херцога на Единбург – България, защото тя дава възможност на хората да поемат контрол над собственото си развитие, за да усвоят тези умения и да придобият увереност, че могат да допринесат и да направят промяна. Чувствам се горд и щастлив да подкрепя програмата на Наградата тук в България с всичко, което мога да направя, за да подкрепя нейното популяризиране в цялата страна, защото мисля, че това е фантастична инициатива.” – споделя Н.Пр. Роб Диксън за младежката програма.

Куизът предлага вечер, изпълнена с интелектуални забавления и състезание между отбори в името на значима кауза – осигуряване на всеки млад човек на възраст между 14 – 24 г. достъп до програмата на Наградата. Ставайки участници в програмата, младите хора са насърчавани да канализират креативната енергия в структурирани занимания, като развиват своята самодисциплина при определяне и постигане на цели, формират лидерски качества и умения за работа в екип, както и да усъвършенстват физическата си активност.

Каним ви да станете част от нашата благотворителна кауза, защото вярваме в потенциала на младите хора, в необходимостта от неформалното образование и в подкрепящата развитието среда, необходими за изграждането на едно по-добро общество. Нека заедно да ВДЪХНОВИМ безкрайния потенциал, да помогнем за ОТКРИВАНЕТО му, да се ЗАСТЪПИМ за него и да ИНВЕСТИРАМЕ в него.

Събитието ще се проведе на английски език. Ако това възпрепятства желанието ви да станете част от благотворителния куиз, имате възможност да подкрепите инициативата ни от тук.

Препоръчани статии