На 15 юли Фондация “Международна награда на херцога на Единбург – България”, в партньорство с Британско-българската бизнес асоциация и Британското посолство в България организира благотворителен куиз в подкрепа на глобалната инициатива “Founder’s 100”. резиденцията на британския посланик у нас събра над 50 представители на бизнеса и гражданския сектор , които премериха сили със своите съотборници в забавна викторина. По време на събитието участниците провериха познанията си в сферата на английската култура, като отговаряха на разнообразни въпроси, разпределени в 5 рунда.

В уютната атмосфера в центъра на София гостите имаха възможност да се включат и в благотворителна томбола и “таен” търг, като наддаваха за вълнуващи подаръци, предоставени от спонсори и приятели на Наградата в България. Писалка “Cartier”, два ваучера за вечеря в изискани ресторанти, селекция от най-доброто уиски, ваучер за пътуване до дестинация по избор, ваучер за първокласен шоколад от най-високо качество и козметични комплекти бяха част от наградите, които спечелиха любителите на интелектуалните забавления. В тайния търг участниците имаха възможност да се сдобият с бягство сред природата, за да се запознаят с финалното предизвикателство, което преживява всеки младеж, участник в Наградата за да завърши бронзово, сребърно или златно ниво. 

dsc03587-scaled

С откриването на вечерта, домакинът на събитието  Н. Пр. Посланик Роб Диксън и водещ на викторината припомни, че чрез мероприятието почитаме наследството на принц Филип, основател и патрон на Наградата. Той отбеляза огромния принос на всеки от присъстващите и въздействието му върху живота на над 600 млади хора в България и развитието на Фондацията у нас.

“Като глобална рамка за неформално образование и учене Международната награда на херцога на Единбург не е лесна кауза за набиране на средства, вероятно защото ние, нашето общество, обикновено се питаме дали младите хора наистина са уязвими и в нужда.” – сподели Лилия Харизанова, национален директор на Фондацията в България. “В прехода между детството и зрелостта си младежите се намират в етап на бързо психологическо развитие. Нашата 7-годишна практика в България показа, че всеки млад човек има нужда от подкрепа под формата на менторство и възможности за развитие в сигурна среда, независимо от своя произход, местоживеене, култура, физически възможности или лична история. Програмата предоставя на младите хора на възраст от 14 до 25 години умения, опит и увереност, за да се ориентират успешно в живота на възрастните. С тази благотворителна викторина вие инвестирате и се застъпвате за техния безкраен потенциал.” – благодари тя на присъстващите.

Събраните по време на събитието средства ще бъдат използвани за разработването на виртуален център на Наградата. Чрез него всеки млад човек в България ще има възможност да се включи в програмата и да бъде напътстван от своя ментор при поставянето на лични цели. 

Целият екип на Наградата изказва огромна благодарност на д-р Роб Диксън и Британското посолство, на Британско-българската бизнес асоциация и г-н Кен Хил, на всички наши спонсори на събитието и на Вас, нашите гости, за това, че всичко това се случи! Надяваме се, че тази вечер ще бъде плодотворна основа за бъдещи партньорства.

Официални спонсори на събитието бяха винарска изба Bononia Estate, българска крафт бира “Гларус”, Изворна вода Бачково, Magic Flame EOOD, John Clifford – управител на The Conrad Family Office, Grand Hotel Millennium Sofia (Vienna Café & Restaurant, The Mediterranean Mediterra Restaurant & Wine Bar), Travel Mania +, 100 грама сладки, Елица Баракова и Фондация “BCause”, Maxxium Bulgaria, Lush Bulgaria.

Всички снимки от събитието може да откриете тук.

Препоръчани статии