Евелина Димитрова е ученичка в 12-ти клас в СУ „Христо Ботев”, с. Галиче, област Враца. Активна е в Ученическия парламент и като доброволец. Дава идеята за създаването на Сдружение „Роден двор” в село Галиче през 2018 г. В свободното си време тя обича да чете книги, да танцува народни танци и да опитва нови неща.

Евелина иска да продължи висшето си образование със специалност международни отношения. Мечтата й е да работи за хората и техните права. Споделя, че ако дори едно добро дело сте сторили в живота си, то животът ви е имал смисъл.

През 2017г. започва участието си в Международната награда на херцога на Единбург – България. Постига ниво Бронз и днес продължава развитието си на ниво Сребро, като отскоро е и Лидер в програмата. Какво споделя за програмата днес:

evelina-dimitrova-kozlodui

В направление физическа активност правя йога вкъщи като гледам клипчета от интернет, има много добри видео материали.

Надграждам английския си език в направление Умения като преди социалната изолация провеждах клуб по английски с младежи от моето училище. Сега това, което правя предимно е да гледам филми с английски субтитри и да чета допълнително граматични правила.

По доброволческата дейност работя за развитието и функционирането на ученическия парламент тъй като тази година съм председател и това е дейност, която така или иначе взима доста от времето ми и имам какво да надграждам в себе си, както и да предам на останалите членове. По това направление сега имам времето да си попълня дейностите в платформата, а с УП в момента имаме почивка, но пък се чуваме онлайн, за да си поговорим, да разменим няколко усмивки, да си предадем позитивна енергия.

С Наградата не ми е скучно, дори напротив, тя ме спасява от скуката. Аз продължавам да развивам себе си, защото дори в извънредно положение живота продължава и ние трябва също.

Препоръчани статии