Да помогнем на 5 училища да станат част от Наградата в България!

dsc_0842

Международната награда на херцога на Единбург (накратко наричана Наградата) е програма, която изгражда универсални и житейски умения в младите хора на възраст 14 – 24 г. Това не е Награда за изключително високи постижения, това е Награда за личните предизвикателства, за онези, които изискват силен характер и постоянство за да победиш себе си, да постигнеш своята цел, да поемеш лична отговорност за своето собствено развитие и за развитието на общността, в която живееш.

За да постигнем това, ние обучаваме и подкрепяме училища от цялата страна, които имат интерес и желание да бъдат представители на международно признатата програма, а учителите да влязат в ролята на вдъхновяващи Лидери (ментори) на младежи. За да станат лицензиран оператор, организациите заплащат такса в размер на 900 лв., която не е по силите и възможностите на всички желаещи. Таксата покрива обучителен курс за учители, материали, които да използват, достъп до глобалната онлайн система на Наградата, подкрепа от нашият екип, допълнителни възможности за развитие и разпознаване на качествата и уменията придобити извън класната стая.

С настоящата дарителска кампания “Готови за света”, по случай инициативата “Щедрият вторник” искаме да съберем необходимата лицензионна такса в размер на 4500 лв. за 5 училища, които имат мотивация да се включат в програмата, но нямат финансовата възможност да направят това. Със събраната сума, Фондацията на Наградата ще лицензира 5 училища от страната и ще обучи 25 учители, които да развият менторски умения и нагласи, за да подкрепят младежите в извънкласни и доброволчески начинания. Ще предостави възможност на над 1500 младежи да се включат във водещата международна програма за личностно развитие, която развива универсални умения, като увереност, целеустременост и постоянство. Ще увеличи общността на Наградата и създаде среда за споделяне на добри практики, партньорства и взаимопомощ на училища в страната. Кампанията е част от глобална инициатива “#ГотовиЗаСвета” или #Worldready.

Как можете да ни подкрепите:

  • Чрез СМС с текст DMS NAGRADATA на номер 17777 за трите мобилни оператора.
  • Чрез индивидуално дарение на средства в Platformata.bg.

dsc_0701-min

Наградата е водеща международна програма за личностно развитие на младежи на възраст 14-24 г., която изгражда ключови универсални и житейски умения. Развивайки се в процеса на неформалното обучение младежите повишават възможността си за професионална и лична реализация. С подкрепата на опитен възрастен (т. нар. Лидер в програмата) си поставят индивидуални предизвикателни цели в 4 основни направления: доброволчество, развитие на умения, физическа активност и преживяват приключение в природата. Повече от 60 години над 1,3 млн. младежи в над 130 държави развиват универсални умения като постоянство, работа в екип, увереност, целеполагане, участвайки в установената в цял свят престижна програма.

Освен по-добрата версия на себе си, младежите ще получат и сертификат и значка, лично от президента на Р. България – патрон на инициативата у нас. А като резултат от тази инвестиция, в България ще има още повече младежи, които могат да си поставят лични цели и да ги постигат, ще знаят колко важно е да бъдеш доброволец и да имаш отношение към общността, в която живееш. Няма да се страхуват да поемат живота си в свои ръце и ще бъдат пример и вдъхновител за най-малко още 100 младежи да направят същото.

Благодарим Ви за подкрепата! И не забравяйте, че вашите действия, създават позитивно въздействие!

Препоръчани статии