tino-penchev

Ето какво ни сподели Тино Пенчев, на 18 от София за своето приключение в Наградата. Включва се в програмата през 2016г. като участник от фондация “Стъпка за България”. Той е амбициозен, харесва физиката, с интерес ни разказва за звездите и обича да спортува. Да овладее всички видове удари в скуоша, да се научи да свири част първа от Лунната соната на Бетовен и да доброволства в “Музейко”, като помага на малчуганите да се запознаят по лесен и приятен начин с основите на науката са неговите акитивности в направленията на Наградата. За доброволчеството си Тино споделя, че е имал радостта да разказва научни приказки на най-малките, като помага в подготовката на работилници – за да развиват основните си сетива. За своя проект в полза на общността се включи в подготовката на Националната Младежка Академия, както и в изпълнението на многобройните дейности, свързани с работата на екипа.

Настъпи и краят на неговото приключение в Наградата, но както гласи известният афоризъм – “Всеки край е ново начало”. Ето какво ни сподели Тино за своята история в програмата:

Кои са 5те думи, които те описват най-точно?
– Целеустремен, трезвомислещ, здраво стъпил на земята, позитивен, инат

Каква е твоята история в Наградата?
– Интересното при мен е, че Наградата се появи в правилното време, точно когато започвах гимназия и не знаех с какво да си запълня свободното време. Научих се, по време на цялата програма, че освен да съм устремен, трябва да съм и отговорен – особено чрез доброволчеството ми. Разбрах какво е да си напълно отдаден на това, което правиш, а и също какво е да пожънеш успех от него.

dsc9063

Ако трябва да я озаглавиш, как би се казвала?
– Метаморфоза – каквото е и заглавието на апликационните ми есета за колежa – защото коренно се промених като човек.

Какви са твоите ползи от участието ти?
– Най-ценното определено са нещата, които научих. Въпреки това, хората, които срещнах, както и контактите, които завързах с най-различни организации, са може би най-ценното нещо, което програмата ми е дала (като възможности). Още по-ценно нещо обаче са приятелствата, които създадох с всички тези хора, с които се запознах.

Каква е твоята Награда?
– Моята награда е моето израстване като личност.

Как се чувстваш след края на програмата?
– Успокоен. Доста от стреса си отиде, но най-вече горд със себе си, че постигнах нещо в живота си.

Каква е следващата ти цел?
– Да уча в мечтания колеж – Харвард.

През следващите дни, до 27 ноември, в хода на дарителска кампания „Готови за света“, имаме нужда от вашата подкрепа за да съберем необходимата лицензионна такса в размер на 4500 лв. за 5 училища, които имат мотивация да се включат в програмата, но нямат финансовата възможност да го направят. Със събраната сума, Фондацията на Наградата ще лицензира 5 училища от страната и ще обучи 25 учители, които да развият менторски умения и нагласи, за да подкрепят младежите в извънкласни и доброволчески начинания. Ще предостави възможност на над 1500 младежи да се включат във водещата международна програма за личностно развитие, която развива универсални умения, като увереност, целеустременост и постоянство. Ще увеличи общността на Наградата и създаде среда за споделяне на добри практики, партньорства и взаимопомощ на училища в страната. Кампанията е част от глобална инициатива “#ГотовиЗаСвета” или #Worldready.

Как можете да ни подкрепите:

  • Чрез СМС с текст DMS NAGRADATA на номер 17777 за трите мобилни оператора.
  • Чрез индивидуално дарение на средства в Platformata.bg.

Препоръчани статии