Неведнъж сме споменавали за международния характер на Наградата, но най-силно този характер се усеща, когато се събереш с колеги и участници от различни държави…

Така се и случи от 02 до 06 февруари в Холандия, където екипът на Наградата беше домакин на обучение по проект KA2 „Неформално обучение в системата на формалното образование“ № 2018-3-BG01-KA205-061035 (“Non-Formal Learning in the Formal Education System“), осъществен благодарение на финансовата подкрепа на програма Еразъм+. Проектът събра за няколко дни лидери, супервайзори и координатори на Наградата от няколко европейски държави. Специални гости бяха и колеги от далечна Гана.

Обучението се случи в малка ферма близо до Утрехт, където различни лектори, фасилитатори и обучители предадоха ценни знания на участниците за ползите от неформалното учене. Споделени бяха добри практики в работата с участници в Наградата в Холандия, а колегите от Чехия, Литва и България сложиха началото на чудесни запознанства, които в бъдеще ще прераснат в ползотворни партньорства в младежката програма.

Колегите от холандския национален оператор на Наградата бяха чудесни домакини и освен красотата на провинцията, показаха на своите гости и архитектурата и историята на гр.Утрехт, където организираха специална разходка с лодка и местен екскурзовод.

За нас остава удоволствието да органзиираме още подобни обмени на добри практики, за да могат все повече участници, лидери и всички, свързани с Наградата в България да се докоснат до ползите на нейния международен характер.

Препоръчани статии