Разкажи ни за теб, какъв човек си ти? 

– Ученичка съм и активно изучавам  хуманитарни науки. Целта ми е да оказвам положително влияние върху околните. Невероятно амбициозна, проактивна и целенасочена личност съм, но пък за сметка на това вярвам, че смехът е най-доброто лекарство и то допълва моят перфекционизъм. 

Как се промени живота ти след награждаването ти през 2020 г.?

– След една различна и  изпълнена с предизвикателства година имах възможността да бъда наградена за Бронз и Сребро с разлика от 15 дни между двете церемонии. След награждаването веднага започнах да работя върху Златото и да участвам във все повече програми за личностно развитие и права на младежта. 

Кое те мотивира да се включиш в Наградата? 

– В Наградата се включих в края на далечната 2018г., след като учителката ми по биология г-жа Рачева прецени да не ни изпитва в 7:30ч. сутринта, а да ни разкаже за програмата. Точно за 2 минути тя успя да ме спечели с философията на Наградата и още тогава бях сигурна, че ще се запиша. Така вече 3 години и три нива по-късно, тя е мой Лидер и опора през цялото това време. 

Какви бяха дейностите, които бе избрала в направленията в Наградата?  Какви качества разви чрез постигането на своите цели? 

– Дейностите ми в Наградата са разнообразни, но се допълват взаимно с всяко следващо ниво.  За свое умение избрах да започна с организация на национална кампания за осиновяване на ценни книжни паметници на културата, съвместно с Националната библиотека, а днес отново работим заедно, но за създаване на късометражен филм на актуална тема.

Като доброволец имах възможността да намеря общ език с хора между 2-18 годишна възраст, споделяйки с тях моя опит и вдъхновявайки ги да развият потенциала си. Отделяйки време да бъда физически активна, разбрах колко е важно човек да спортува, а и покрай това намерих нова страст. 

За последните 3 години научих много за себе си и хората около мен, станах по-търпелива,  смирена и постоянна в действията си, защото е важно да правим по-малки крачки, за да достигнем заветната цел. 

Какъв е ефектът от Наградата за теб?

– Ефектът от Наградата е единствено положителен и носи със себе си много ползи за младата личност. В рамките на програмата предизвиках себе си по различни начини, създадох нови приятелства и разширих кръгозора си. Разбрах коя съм, какво искам да правя за в бъдеще и по какъв начин мога да постигна целите си. 

Смяташ ли, че подобно преживяване е ценно за младите хора в България? 

– Преживяването е несравнимо, защото се впускаш в едно необятно приключение на себеопознаване и срещаш различни хора, които доста често стават твои приятели и съратници в желанието за промяна. 

Опиши преживяването си в Наградата с 1 дума. 

– За мен Наградата не може да се опише само с 1 дума. Започвайки Бронза ти е нужна смелост, Среброто е постоянство, a Златото пламък, защото към края на програмата вече гориш за дадена кауза. 

Препоръчани статии