jasmina-purzhanova

Историята на Жасмина Пържанова, на 19 години от Смолян, започва през 2016 година, като участник от МИЦК МОГА Смолян.

Кои са 5те думи, които те описват най-точно?
– Оптимизъм, увереност, независимост, непреклонност и амбиция.

Каква е твоята история в Наградата?
– Всичко започна с едно лъчезарно и заредено с невероятна енергия момиче – Ива! Тя представи пред нас идеята и принципите на Наградата и ни посвети в нея. Оттам започна приключението. Главно ми направление бе Умения, и по – точно: главната ми цел бе да достигна ниво B1 в езиковите си познания по немски. Не посещавах езикова гимназия, затова и решението да се занимавам индивидуално с немския бе наистина предизвикателство. Наградата се оказа основополагащо стъпало за бъдещето ми, тъй като благодарение на нея реших да продължа на по-високо ниво и съответно да кандидатствам в немски университет. Впоследствие успешно преминах изпит за ниво С1 с 19/20 точки и началото на този мой успех бе именно Наградата. Тя ме дари с много красиви мигове и определено ми помогна да се развия като личност. Доброволческата ми дейност се проведе в градската библиотека, където имах възможността да участвам в организацията на местни и областни мероприятия. Физическата активност пък породи в мен любов към спорта и постоянство, на което се радвам и днес. Запомнящи бяха миговете по време на проекта в полза на общността. Работата с възрастни хора ме научи на важни житейски уроци, но и ми доказа, че годините никога няма да са пречка щом човек желае да се развива. Най – скъпите ми спомени, обаче, бяха от приключенското пътуване във Витоша и Стара планина. С един невероятен отбор – семейство наистина предизвикахме своите възможности за да си докажем, че за амбициозния човек граници няма. Радвам се, че бях част от тази невероятна програма – Наградата!

img_3740

Ако трябва да я озаглавиш, как би се казвала?
– Опитах. Не беше лесно. Вложих повече усилия и опитвах отново. Успях.

Какви са твоите ползи от участието ти?
– Несъмнено най-ценното са развитите качества и знания. Станах по-комуникативна и отворена към новото. Не се страхувам да си поставям по-високи цели и да се боря за тях, защото вече знам, че само и единствено аз съм отговорна за тяхната реализация. Научих, че не винаги нещата стават мигновено и е необходимо време. Оцених постоянството, защото без значение дали летиш, ходиш или лазиш важното е да не спираш никога. От голяма полза бе работата с хора – разбрах, че невинаги ще харесвам всеки, защото хората сме твърде различни, но заедно винаги постигаме повече, отколкото сами.

Каква е твоята Награда?
– Моята награда са крилете, които получих – криле, с които да не се страхувам да мечтая и преследвам мечтите.

Как се чувстваш след края на програмата?
– Удовлетворена, по – смела и уверена.

Каква е следващата ти цел?
– Следващото голямо предизвикателство е университетът в Германия. Новата ми цел е да завърша и да се реализирам успешно като строителен инженер.

Препоръчани статии