“Преди да видиш пеперуди, трябва да изтърпиш няколко гъсеници.”

– гласи популярният цитат на едно момче със златисти коси, което обича дълго да гледа звездите.
Само месец преди отново да гледаме проблясъците в небето в навечерието на новата 2021 година, този цитат напълно импонира с нетърпеливото ни очакване и надежда за една по-позитивна, но не в популярният напоследък смисъл година.

Последните месеци бяха изпълнени с неизвестни, предизвикателства, несигурност, много промени и вълнения. И сякаш на всички ни се искаше, да не сме от тази планета. Ако разглеждаме годината през призмата на Наградата, това беше следващо ниво с повишена трудност.

Миналата година по същото време проведохме нашата ежегодна стратегическа среща, в която екипът ни планира, обмисля, коментира, предвижда и поставя предизвикателни цели. Точно такива, каквито си поставят повече от 900 младежи у нас, започвайки нивото си в Наградата. Предизвикателни, защото колкото е по-висока целта, толкова по-високо ще скочим над нея. Обаче годината съвсем не бе по план, някои от обстоятелствата и ситуациите, с които трябваше да се справим, дори не си бяхме представяли, че биха се случили. Някои от събитията и промените не само в национален, но и в глобален аспект дори не сме виждали и в най -популярните фантастики, които сме чели или гледали. Въпреки че имахме моменти, в които не знаем какво да правим и как да продължим, поехме известни рискове и така с малки стъпки стигнахме до тазгодишната ни стратегическа среща, за да заложим новите цели за 2021.

За финал на всяко свое ниво, след приключване на приключенското си пътуване в Наградата, младежите правят своеобразна рефлексия на преживяното. Така и ние връщайки се по стъпките си в изминатата слънчева обиколка, всъщност имаме не малко количество вдъхновяващи преживявания и успехи, които да увековечат тази шантава година. По този повод ни хрумна, че поради невъзможността да отбележим церемониално успешното си завършване на това ниво, можем да изпратим годината, споделяйки всички невероятни неща, които преживяхме през 2020-та.

Планираме да отбележим края на 2020 с комуникационна кампания, наречена „Нито година без Награда“ и да предизвикаме различни хора да споделят свой успех или незабравим момент, свързан с Наградата от извънредната 2020. Бихме искали да изпратим посланието, че независимо от обстоятелствата, трудностите и препятствията, винаги има причини да сме обнадеждени за утрешния ден.  

Ако искаш да бъдеш част от нашето предизвикателство:

  1. Помисли за вдъхновяваща и радостна случка или преживяване, нещо, което ти се е случило през годината, свързано с Наградата.
  2. Потърси снимка или видео, които илюстрират този момент или направи кратко видео, в което разказваш за това (до 1 минута);
  3. Разкажи ни накратко за преживяването и какво ти донесе то?
  4. Изпрати ни го на адрес pr@intaward-bg.org до 10.12.2020г.

С твое разрешение ще публикуваме това в специален албум във Facebook и Instagram и ще изпратим годината малко по-обнадеждени, във виртуалната компания на цялото семейство на Наградата!

Благодарим ти предварително. Вярваме, че 2021 ще е различна. В най-хубавия смисъл на думата. Защото ще ни има и нас и Наградата!

Препоръчани статии