Герасим Станчев е на 25 години от София. Той започва участието си в Наградата през 2016 год. през Фондация “Стъпка за България”. В направление “Физическа активност” той си постави за цел да изплува 1 километър. Достигане до ниво на разбиране A2 бе поставената от него цел в направление “Умения” в Наградата. Като доброволец помогна на друг участник в програмата да достигне най-малко Бронз. В своя проект в полза на местна общност Герасим изгради маса и пейка, изработи цветни саксии от рециклирани гуми и помогна да бъде боядисана стената на музея в гр. Враца.

Кои са 5те думи, които те описват най-точно?
– Приветствие, интерес, отдаденост, поглед, течение.

Каква е твоята история в Наградата?
– Проучих възможността за да видя дали ще е от полза за хлапето, с което тогава работех отскоро. Oказа се полезна за него, а скоро след това се превърна в особено полезна и за мен.

Ако трябва да я озаглавиш, как би се казвала?
– Дойдох за да дам, останах и получих.

Какво е най-ценното за теб в програмата? Какви са твоите ползи от участието ти?
– Предизвикателствата ме придвижиха като човек бързо напред. Катеренето, работата в екип с първоначално непознати, следването на програма – как полезните навици могат да се вкопаят в ежедневието лесно като вредните.

Каква е твоята Награда?
– Опит, него ценя най-много.

Как се чувстваш след края на програмата?
– Зареден с храна за размисъл и малко опит.

Каква е следващата ти цел?
– Да държа живота още по-самоуверено в ръце.

Искате Вие или Вашите ученици да могат да се възползват от програмата на Награда? Всяко училище или организация в България може да придобие лиценз за Независим оператор. Ставайки Лицензиран оператор организация има право да използва методологията, името, рекламните материали и ресурси на Международната награда на херцога на Единбург. Ставате и част от огромното международно семейство на Наградата, което работи в над 140 страни в целия свят. Повече информация за програмата може да откриете на сайта ни

Препоръчани статии