Разкажи ни за себе си – с какво се занимаваш?
– По образование съм учител, а като професия се занимавам с проектно управление. От началото на пандемията съчетавам двете в домашни условия с променлив успех.

Ти си лидер в Наградата. Какво ти носи лидерската роля?
– Лидерската роля е за мен чест но и дълбоко удовлетворяващо удоволствие. Мога да видя и хубавите ни примери, които се показват незаслужено кратко в медиите.

Майка си на Стефан, който е носител на ниво Бронз в Наградата. Защо точно Наградата?
– Опознах програмата отблизо, когато преминах обучение за лидери. Това, което Наградата дава на целенасочените и отворени млади участници в обществото ни, е рамка, цел, срок, разнообразие, мрежа с приятели. Изобщо допринася много за това един млад човек да се чувства все по-малко неуверен и все по-обнадежден за бъдещето – личното и на общността. В допълнение личният контакт с българската организация, която се грижи за Наградата, ме убеди, че всичко се изпълнява с най-високо качество, с познати и стабилни стандарти и задължително забавление. Като всеки родител, и аз искам най-доброто за сина си. И до днес смятам това за най-хубавият си подарък към него, който му донесе независимост, житейски умения и смислени приятелства.

За тези седем години на Наградата в България ти си сред хората, които подкрепят работата на програмата. Какво те мотивира да инвестираш в развитието на безкрайния потенциал на младежите? Какво е за теб дарителството и доброволчеството?
– Доброволчеството според мен е мултивитамин за душата. Всяко нещо, което правиш на добра воля, те изразява дори повече от професията, която имаш или училището, в което учиш. Хубавите общества, към които искаме да принадлежим, са тези с хора, които се подкрепят. От всички видове подкрепа, вярвам, че най-възвръщаемата е тази към младите хора. Ние често мислим за деца, за стари хора, за хора с увреждания и това е задължителния минимум, но той трябва да се развива и подкрепя стремежът нагоре, любопитството на младостта, желанието да се утвърдиш и мускулната радост, която да изпиташ от физическа работа. Наградата дава всичко това и то за най-обещаващите ни хора – младежите на България, на Европа и на света. 

Подкрепяйки кампанията ни “Потенциал на 100” осигурявате възможност на все повече ученици от различни региони в страната да канализират креативната си енергия в структурирани занимания, необходими за навигирането на промяната и за изграждането на навици, които ще ги подготвят за живота, за работа и за конструктивната им роля в обществото.
Можете да научите повече за кампанията и да ни подкрепите тук


Каним ви да станете част и от благотворителното събитие – British Charity Quiz, което ще се състои на 15 юли 2021 г. и ще отбележи края на кампанията “Потенциал на 100”, защото вярваме че заедно можем да ВДЪХНОВИМ безкрайния потенциал, да помогнем за ОТКРИВАНЕТО му, да се ЗАСТЪПИМ за него и да ИНВЕСТИРАМЕ в него.
Научете повече за събитието от тук.

Препоръчани статии